Schooldag van de duurzaamheid (Sdvdd) vond voor het eerst plaats op 10-10-2016 op initiatief van gemeente Rheden. In sept. 2017 werd Stichting Schooldag van de duurzaamheid opgericht om het concept aan meer gemeenten en scholen aan te kunnen bieden. Op 10-10-2019, de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs, was de 1e Nationale Sdvdd in combinatie met de Voorleesactie. Eind 2020 hebben ruim 150 basisscholen verspreid over het hele land één of meerdere keren meegedaan aan een Schooldag van de duurzaamheid.  

Wij geloven in Samen Sterker en werken graag met andere organisaties om Sdvdd verder te ontwikkelen zodat het in meer gemeenten kan plaatsvinden. Heeft u interesse om samen te werken? Mail ons dan via info@sdvdd.nl.

Rinda den Besten

Voorzitter PO Raad

Samir Bashara

Wethouder duurzaamheid gemeente Hoorn

Dorus Klomberg

Wethouder duurzaamheid gemeente Rheden 

Oscar van Leeuwen

Wethouder duurzaamheid gemeente Montferland 

Cynthia van Tuijl

Manager MAK Blokweer

Annie de Loijer

Directeur Marketing SUEZ Recyling and Recovery Netherlands, VNG Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Roebyem-Anders-500x500

Roebyem Anders

Board member Sungevity International, initiatiefnemer St. Schooldakrevolutie

Nic Roos

Directeur de Toekomst – Ecodrukkers

Schooldag van de duurzaamheid heeft in 2017 de Sustainable Development Goals Charter ondertekend.

VNG draagt Sdvdd vanuit haar campagne ‘Gemeenten4GlobalGoals’ een warm hart toe.

Schooldag van de duurzaamheid is in 2018 lid geworden van de coöperatie Leren voor Morgen.

Met het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche werken wij samen in workshops op de Junior Global Goal ‘Alles Rond’.

Met Duurzame PABO schreven we het Voorleesverhaal voor de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs 2019: Sem en Saar geven positieve energie.

Voor Natuurwijs maakten wij de video ‘De boom als bron van schone zuurstofrijke lucht‘. Deze is te vinden op het workshopportaal van de Schooldakrevolutie.

Voor de Milieubende maakten wij de video ‘Sem&Saar en de Milieubende‘. Deze is te vinden op het workshopportaal van de Schooldakrevolutie.

Voor het workshopportaal van de Schooldakrevolutie maakten wij voor de JGG ‘Schone Energie’ de video en workshop ‘Schooldak vol Toekomst‘. 

Voor de Schooldakrevolutie ontwikkelden wij speciaal voor basisschoolleerlingen de campagne ‘Non-Stop Zon‘ waarmee kinderen makkelijk aan de slag kunnen.

Met de Afvaljuf ontwikkelden we een van onze eerste workshops: Spelen met Afval. Deze wordt door de kinderen super leuk gevonden!

Op 10-10-2018 lanceerde Schooldag van de duurzaamheid de 7 Junior Global Goals met een ludieke treinactie i.s.m. NS, 17doelendiejedeelt.nl, gemeente Rheden en gemeente Hoorn.

Dirkzwager ondersteunt ons bij het opstellen van contracten en andere juridische zaken.

Wij konden de 1e Nationale Sdvdd in 2019 en een deel van de Montferlandse Sdvdd organiseren met steun van het Wimmen Fonds, onderdeel van PBCF. Ook de landelijke opschaling wordt door PBCF ondersteund.

Vakraad MITT ondersteunde met een donatie de workshop “De Wereld achter je T-shirt”, speciaal ontwikkeld voor aansluiting bij het thema van de landelijke Voorleesactie 2020.