Schooldag van de duurzaamheid (Sdvdd) vond voor het eerst plaats op 10-10-2016 in gemeente Rheden, waarmee deze gemeente onze Founding Partner.

Op 10-10-2019 vond de 1e Nationale Sdvdd plaats in combinatie met de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs. Tevens organiseerden wij in 2019 samen met gemeente Rheden, gemeente Hoorn en gemeente Montferland gemeentespecifieke Schooldagen, waar meerdere lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties bij waren betrokken. Zo werken wij onder andere met veel plezier samen met MAK Blokweer, het NME centrum van gemeente Hoorn.

Wij geloven in Samen Sterker en werken graag met andere organisaties om Sdvdd verder te ontwikkelen zodat het in meer gemeenten kan plaatsvinden. Heeft u interesse om samen te werken? Mail ons dan via info@sdvdd.nl.

Rinda den Besten

Voorzitter PO Raad

Samir Bashara

Wethouder duurzaamheid gemeente Hoorn

Dorus Klomberg

Wethouder duurzaamheid gemeente Rheden 

Oscar van Leeuwen

Wethouder duurzaamheid gemeente Montferland 

Annie de Loijer

Directeur Marketing SUEZ Recyling and Recovery Netherlands, VNG Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Roebyem-Anders-500x500

Roebyem Anders

Board member Sungevity International, initiatiefnemer St. Schooldakrevolutie

Nic Roos

Directeur de Toekomst – Ecodrukkers

Cynthia van Tuijl

Manager MAK Blokweer

Henk van de Kaa

Directeur IKC de Holtbanck

Schooldag van de duurzaamheid heeft in 2017 de Sustainable Development Goals Charter ondertekend.

VNG draagt Sdvdd vanuit haar campagne ‘Gemeenten4GlobalGoals’ een warm hart toe en zet zich in om Sdvdd breder onder de aandacht van gemeenten te brengen.

Schooldag van de duurzaamheid is in 2018 lid geworden van de coöperatie Leren voor Morgen.

Met het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf werken wij samen in workshops op de Junior Global Goal ‘Alles Rond’.

Met Duurzame PABO schreven we het Voorleesverhaal voor de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs 2019: Sem en Saar geven positieve energie.

Met de uitvinders van Solly, de zon-etende robot, hebben we een workshop ontwikkeld voor de Junior Global Goal ‘Schone Energie’.

Met de Afvaljuf ontwikkelden we een van onze eerste workshops: Spelen met Afval.

Op 10-10-2018 lanceerde Schooldag van de duurzaamheid de 7 Junior Global Goals met een ludieke treinactie i.s.m. NS en 17doelendiejedeelt.nl

prins-bernhard-cultuurfonds

Van het Wimmen Fonds ontvingen wij in 2019 een bijdrage waarmee we de 1e Nationale Sdvdd konden realiseren en we tevens een nieuwe gemeente met 9 scholen mee konden laten doen aan een lokaal programma.

logo-Dirkzwager-500x500

Dirkzwager ondersteunt ons bij juridische zaken.