Schooldag van de duurzaamheid (Sdvdd) vond voor het eerst plaats op 10-10-2016 in gemeente Rheden. Wij geloven in Samen Sterker en werken graag met andere organisaties samen om Sdvdd verder te ontwikkelen zodat het in meer gemeenten kan plaatsvinden. Heeft u interesse om partner te worden? Mail naar info@sdvdd.nl.

Founding partners

Op initiatief van gemeente Rheden is Sdvdd ontwikkeld.

Suez is vanaf het begin van Schooldag van de duurzaamheid betrokken en Hoofdpartner van de 6e Kinder Global Goal ‘Alles Rond’.

Workshop partners

Met Cosmo Academy werken wij samen om de verbinding tussen duurzaamheid en bedrijfsactiviteiten op kinderniveau aan te kunnen bieden als workshop.
Met het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf werken wij samen in workshops op de Kinder Global Goal ‘Alles Rond’.

Met Duurzame PABO hebben we het Voorleesverhaal voor de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs 2019 geschreven: Sem & Saar geven positieve energie.

Met de uitvinders van Solly, de zon-etende robot, hebben we een workshop ontwikkeld onder de Kinder Global Goal ‘Schone Energie’.

Samen met de Schooldakrevolutie leren we kinderen over schone energie waarbij we gebruik maken van de grootste energiebron die we hebben, de zon.

Met de Afvaljuf ontwikkelden we samen een van onze eerste workshops: Spelen met Afval.

Met Ik Circuleer hebben we de werkbladen ontwikkeld voor een workshop over zeven afvalstromen.

Organisatie partners

VNG draagt Sdvdd vanuit haar campagne ‘Gemeenten4GlobalGoals’ een warm hart toe en zet zich in om Sdvdd breder onder de aandacht van gemeenten te brengen.

Dirkzwager ondersteunt ons bij de juridische zaken rondom het opschalen van Sdvdd.