Prinses Irene

"We hebben onszelf in het centrum van het leven gezet en ons daarmee boven de natuur geplaatst. Dat is niet duurzaam. Wij zijn er juist onderdeel van! Het is goed je dat te beseffen en daar naar te handelen. Daarom ben ik zo blij met het lied ‘De Aarde is ons lief’, wat gaat over de Junior Global Goals en hoe alles samenhangt. Als jongeren begrijpen dat we deel van het geheel zijn en daar ook een verantwoordelijkheid hebben, heb ik er alle vertrouwen in dat er een mooie toekomst voor ons is.”

Sluit je je aan bij prinses Irene en de jonge artiesten en ga je ook aan de slag met het lied ‘De Aarde is ons lief’?

Prinses Irene heeft meegeholpen met het lied ‘De Aarde is ons lief’ door er een introductie bij te maken. En door met de artiesten in gesprek te gaan over de Junior Global Goals. In de video noemt prinses Irene kinderen de ‘gidsen van de toekomst’. Ze vertelt over de schoonheid van de natuur en dat we planten en dieren zouden moeten behandelen als onze beste vrienden. Ook legt ze uit dat je ondersteunt wat je koopt. Als je biologisch eten koopt of duurzaam gemaakte kleding, dan gaat het met de wereld een stukje beter. Ze roept kinderen op initiatief te tonen en leiderschap te nemen.

Het lied werd op de Dag van de Aarde (22 april 2021) gelanceerd, de video met prinses Irene werd getoond op 28 mei ter afsluiting van de Maand van de Aarde. Scholen die het lied willen zingen, musiceren en/of dansen kunnen zich aanmelden voor thema 3 van Proef de Schooldag van de duurzaamheid. Zij ontvangen de lyrics, akkoorden en dansmoves en kunnen de video met prinses Irene (een andere dan hieronder) en de artiesten over de Junior Global Goals bekijken.

Bekijk hieronder de introductie van prinses Irene op 'De Aarde is ons lief'