Scholen

Op deze pagina vind je een overzicht van de deelnemende scholen.

 • “Ik vind het belangrijk dat kinderen kunnen opgroeien in een schone, gezonde en veilige wereld. In mijn werk vind ik het zelf belangrijk om ook bij te dragen aan die toekomst. De schooldag van de duurzaamheid helpt scholen hier invulling aan te geven en daarom ondersteun ik dit initiatief van harte als lid van de Expert Raad.”

  Steven de Vries

  Adviseur bij Hiemstra & De Vries / voormalig Domeinregisseur School en Omgeving PO-Raad

 • “Wij geven op onze school veel aandacht aan duurzaamheid. Door jullie lessenserie is dit weer opgefrist op een voor ons nieuwe manier. Kinderen zijn enthousiast en weer geïnspireerd en geven dit door aan hun ouders. Van hen ook enthousiaste reacties ontvangen.”

  Marja Moerenhout

  Directeur Obs De Klepper in Zoelmond

 • “Wij hadden gekozen voor het doe-programma van Schooldag van de duurzaamheid in combinatie met een gastles. Dit heeft echt een toevoeging gehad aan het bewustzijn bij kinderen over duurzaamheid. Als school gaan we de mooist haalbare Kinderwens selecteren en deze samen met het kind realiseren.”

  Robin van Sterkenburg

  Leerkracht groep 8 De Vijfhoeven in Vlijmen

 • “De verbinding tussen de Voorleesactie en het doe-programma van Schooldag van de duurzaamheid vond ik een sterke combinatie. Door de diversiteit aan informatie kregen de kinderen steeds weer een nieuwe kijk op ‘duurzaamheid’. Zo ontstonden er goede gesprekken over dit onderwerp.”

  Ans Repko-van Zeggeren

  Coördinator Techniekklas De Wielewaal in Schagen

 • “De kinderen waren over alles enthousiast. Ook het kwartetten liet zien dat ze er veel over te weten waren gekomen naast wat ze al wisten. Door het te ervaren, worden ze veel bewuster en zien ze ook hoe je tot daadkracht en initiatieven kunt komen. Zo willen we dit jaar ook meedoen met de Recycle Sint. De kaarten voor Mijn Wereldwens hebben we opgehangen in de hal zodat iedereen elkaars kaarten kon lezen. Ik hoop dat het komend schooljaar weer komt. De video’s vonden de kinderen geweldig! Ik ook trouwens!”

  Tina Henselijn

  Leerkracht gr. 5/6 hoogbegaafdenafd. obs Blaricum in Blaricum
 • “Leuke opdrachten. Kinderen vinden het geweldig. Ze leren veel over duurzaamheid. Volgend jaar weer.”

  Choumicha Aazziman

  Leerkracht gr. 1 Islamitische bs Ababil in Schiedam
 • “In het schooljaar 2016-2017 namen we voor het eerst deel aan de Rhedense Schooldag van de duurzaamheid. Hoewel wij de eerste keer geen idee hadden wat ons te wachten stond (en er enige reserve was m.b.t. mogelijk ‘extra werk’), heeft deze dag onze verwachtingen overtroffen.
  De activiteiten waren zeer grondig voorbereid: benodigde materialen werden vooraf geleverd en we wisten precies wanneer de kinderen bij welke activiteit moesten zijn. Bovendien werd menskracht geleverd om de activiteiten te draaien. Al met al was het een zeer afwisselende dag.
  Op uiteenlopende manieren zijn de kinderen geconfronteerd met aspecten van duurzaamheid in hun directe leefomgeving. In actieve werkvormen leerden zij wat je in het klein kunt doen, om in je directe omgeving al effecten te genereren. Een gevarieerde en leerzame dag, die voor ons een vervolg kreeg in de vorm van duurzame ontwikkelingen in en om de school. Wij hebben in 2019 voor de 3e keer deelgenomen.”

  Henk van de Kaa

  directeur IKC De Holtbanck
 • “De Mauritiusschool in Rheden verzorgt toekomstgericht onderwijs voor ruim 150 leerlingen. Wij werken graag samen met lokale partners in onze omgeving. Duurzaamheid is een belangrijk thema in ons onderwijs.
  De Schooldag van de duurzaamheid bood ons een kans om met de hele school samen een creatieve en uitdagende lesdag te beleven. Naar aanleiding van deze dag kwam onze leerlingenraad met het initiatief voortaan ons plastic afval gescheiden in te zamelen. Wij doen volgend schooljaar weer mee!”

  Esther Tobé

  directeur Mauritiusschool
 • “Op de Rheder Enk stellen we regelmatig aan onze leerlingen vragen over het milieu. Bij het zoeken naar antwoorden komt het begrip ‘duurzaamheid’ al gauw om de hoek kijken. Op de Schooldag van de duurzaamheid vinden kinderen antwoord op al deze belangrijke vragen, door middel van leuke opdrachten in een rijke leeromgeving.
  Vogelhuisjes timmeren voor de vogels in onze buurt, knutselen met afval, een gesprek met de burgemeester over duurzaamheid, met je mobiele telefoon de buurt in om foto’s te maken van wat wel of juist niet duurzaam is, een vogeldiner bereiden met diervriendelijke pindakaas, noten en echte meelwormen. Het zijn een paar voorbeelden van activiteiten waar de kinderen met heel veel plezier aan deelnamen.
  Alles was tot in de puntjes geregeld. Het activiteitenrooster was helder, we kregen extra hulp van studenten en ondernemers uit de omgeving en alle materialen werden geleverd. Kortom: als leerkracht kun je op de Schooldag van de duurzaamheid de hele dag genieten van allemaal blije kindergezichtjes!”

  Hanneke Harenberg

  leerkracht groep 7/8 De Rheder Enk, Rheden
 • “Het was een mooie Schooldag van de duurzaamheid. De kinderen waren er zeer enthousiast over. De doe-activiteiten vonden ze het meest interessant. Het bezoek aan de Technobiel in Dieren vonden ze geweldig. Met veel enthousiasme hebben ze daar, door allerlei activiteiten, mooie duurzame ontdekkingen gedaan. Ook de biologische boer heeft veel los gemaakt bij de kinderen.
  De kinderen hebben tijdens de Schooldag van de duurzaamheid gezien en ervaren dat ze in een mooie wereld leven, maar dat diezelfde wereld heel kwetsbaar is. Door goed na te denken over die kwetsbaarheid in combinatie met de praktische doe-activiteiten, leerden de kinderen hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren om de aarde mooi te houden. Jong geleerd is oud gedaan. Het zijn kinderen die straks de beslissingen mogen nemen over onze wereld.”

  Gerrit Hammink

  leerkracht groep 7/8 Anne Frankschool, Ellecom