Hallo! Leuk dat je een spreekbeurt wilt doen over de Junior Global Goals!

Op deze pagina vind je informatie voor een uitgebreide spreekbeurt over de Junior Global Goals. Het aangeboden materiaal is zowel geschikt voor een leerling als voor een leerkracht om met de kinderen het gesprek aan te gaan over de Junior Global Goals.  

Er staan filmpjes tussen en vragen voor de klas.

We hebben een handleiding voor je geschreven en een voorbeeld presentatie gemaakt. Je kunt natuurlijk kiezen wat je wilt gebruiken en je presentatie helemaal naar eigen wens maken.

De spreekbeurt kan bijvoorbeeld worden afgesloten met een quiz. Of met een opdracht (met tips!) die past bij een van de Junior Global Goal. Of je speelt het Welles-Nietes spel, hét memory of de Junior Global Goals. Je kunt dit spel bestellen via onze website.

Kortom, genoeg input om je spreekbeurt of je gesprek met de kinderen tot een succes te maken!

Tot slot nog een paar tips voor de leerlingen:

  • Begin op tijd.
  • Kies uit alle informatie wat je precies wilt vertellen.
  • Zet dat op papier en lees het een aantal keer heel goed door.
  • Zorg dat je powerpoint klaar is als je wilt gaan oefenen met presenteren.
  • Schrijf een spiekbriefje of print een hand-out van je powerpoint.
  • Oefen in de week voor je spreekbeurt elke dag voor de spiegel, voor je knuffels, voor je broer/zus of iemand anders natuurlijk. Oefen met je spiekbriefje.

Zo kan er eigenlijk niets meer mis gaan! Heel veel plezier met je voorbereiding. SUCCES!

Wij hopen dat we je een plezier doen met deze materialen zodat je een leuke spreekbeurt over de Junior Global Goals kunt maken! Of een goed gesprek met je leerlingen hebt! 😊

We zouden het super leuk vinden om te horen hoe je spreekbeurt of gesprek is gegaan. Laat je het ons weten via #JuniorGlobalGoals of mail?

Hieronder vind je leuke opdrachten die je in je spreekbeurt kunt verwerken

Je kunt je klasgenoten na je spreekbeurt een opdracht meegeven om thuis te doen of je kunt kiezen om een opdracht in de klas te maken, bijvoorbeeld met zijn allen. Keus genoeg!