Als je bij onderstaande opdrachten gebruik wilt maken van een werkblad, klik dan hier.

  1. Deze opdracht kan je goed met zijn allen in de klas maken! Klik op deze link en vul op de Schooldakkaart de naam van je school in. Kijk welke kleur de stip heeft van jouw school.

Bekijk via de knop ‘Zie foto’ hoeveel zonnepanelen er op jouw schooldak liggen of passen. Hoeveel stroomopbrengst leveren de zonnepanelen op?

Staat jouw school nog niet op de kaart? Maak dan de 2e opdracht of mail ons even de naam en plaats van je school. Dan geven we jouw school zo snel mogelijk door aan de makers van de Schooldakkaart.

  1. Stap op de fiets en kijk in jouw buurt hoeveel laadpalen voor elektrische auto’s je ziet. Schrijf het aantal op. Doe dat ook voor zonnepanelen op daken.
  • Wist je dat er een kaart van de wereld bestaat waarop alle oplaadpunten voor elektrische voertuigen zijn te vinden? De kaart zal vast niet compleet zijn, maar voor Nederland is de kaart best mooi gevuld! Klik hier om de oplaadplekken bij jou in de buurt te checken
  • Het aantal zonnepanelen in Nederland is in 2018 flink toegenomen, met 1,5 gigawatt. Daarmee kunnen 460.000 huishoudens een jaar lang van energie worden voorzien. De schatting is dat er nu 16 miljoen zonnepanelen in Nederland zijn (bron: Centraal Bureau voor de Statistiek).
  • Er liggen in Nederland niet alleen zonnepanelen op daken van gebouwen, we hebbe ook zonneparken. In 2018 kwamen er heel veel bij; in één jaar steeg het aantal van 22 naar 65 parken. De grootste zonneparken liggen in de gemeenten Goeree-Overflakkee, Borsele, Emmen en Cranendonck.
  • Hier vind je een kaartje waar je kunt zien hoe het aantal zonnepanelen vanaf 2010 is toegenomen in NL